Na knize pracovali lidé z radnice rok a půl. „Každý, kdo v Oslavanech aktivně žije, by se tam měl najít. Jsou tam například všechny organizace, jako Divadlo na mýtině, myslivecké sdružení, vlastivědný spolek nebo hasiči. Nechybí ani zachycení kostela svatého Mikuláše a zámku," uvedla městská kulturní referentka Petra Skoumalová.

Pro Oslavany to bude už druhá kniha. První vyšla před několika lety u příležitosti devítistého založení města a zabývá se spíše historií.

Křest knihy se uskuteční tuto neděli v deset hodin dopoledne v zámeckém parku a bude hlavním bodem letošního ročníku Karmelské pouti. Ta začíná v pátek večer taneční zábavou. O víkendu nabídne návštěvníkům vystoupení několika kapel, tržiště lidových řemesel nebo výstavu výtvarných prací žáků místní základní umělecké školy.

Pouť se letos koná potřista páté. „Chtěli jsme, aby nová kniha byla hotová právě na toto výročí," dodala Skoumalová. Radnice nechala vyrobit dva tisíce výtisků, které budou už na pouti v prodeji za 199 korun.(zur)