Restaurace opět otevřela po ročních úpravách. Na vytvoření nového interiéru se podílel architekt David Marek. „S majiteli jsme se snažili vytvořit restauraci, která by v pozdějších večerních hodinách mohla fungovat také jako hospoda s barem," popsal architekt Marek.

Majitelé chtějí do restaurace přilákat zákazníky především kvalitním a chutným jídlem a dobrým pivem. „Kromě výběru z klasického jídelního lístku budeme denně podávat polední menu za 85 korun. K pití nabídneme plzeňský ležák nebo černé pivo," informoval jeden z majitelů Čejka.

Historie budovy
- 1839: nechal hotel Padowetz postavit statkář Lorenz Padowetz
- 1946: hotel zanikl a v budově sídlily kanceláře
- 60. léta 20. století: v tehdejším hotelu vznikl lidmi oblíbený bufet
- 2013: otevírá nová restaurace

Tvrdí také, že chtějí budově získat zpět jeho slávu z třicátých let devatenáctého století, kdy se v hotelu scházela nejlepší brněnská společnost. „Chceme ale, aby se u nás cítil dobře každý, kdo k nám zavítá," dodal Čejka.

Této myšlence se snažili přizpůsobit uspořádání restaurace. „Vytvořili jsme několik zón. Zákazníci si mohou vybrat posezení u velkých stolů, odkud se mohou dívat přímo pod ruce kuchařům v kuchyni. Nebo se mohou usadit u menších stolů ve výklencích s výhledem na Masarykovu ulici," uvedl Marek.

Původní hotel Padowetz byl postavený v roce 1839. U zrodu hotelu stál statkář Lorenz Padowetz, jehož jméno stavba nese dodnes.

Brňané také vzpomínají na doby, kdy se do stejné budovy o patro níž než je nově otevřená restaurace chodili najíst do bufetu Padovec. „Bufet tam byl někdy od šedesátých let. Chodil jsem tam na chlebíčky jako malý kluk," zavzpomínal včera jeden z prvních hostů nově otevřené restaurace, otec tenisty Radka Štěpánka, Vlastimil Štěpánek.