Parkoviště, na kterém má vzniknout bytový dům, bylo kvůli archeologickému průzkumu předcházejícímu výstavbě pro řidiče uzavřené už od poloviny března. Při předchozích březnových zápasech play-off se proto museli obrnit při hledání stání trpělivostí. "Hokejoví fanoušci, kteří zamíří do Brna na nedělní a pondělní zápasy play-off, mohou mimořádně využít provizorní parkoviště ve Vojtově. Nakonec totiž dojde k předání stavby archeologům až v úterý," uvedl mluvčí brněnského magistrátu Filip Poňuchálek.

Na parkovišti zaparkují řidiči jen v době zápasů, otevře se dvě hodiny před ním a nejpozději hodinu po jeho skončení jej auta musí opustit. Na místě budou dopravu řídit brněnští strážníci.

Do brněnské hokejové haly se vejde až 7700 fanoušků. Ve Vojtově je asi čtyři sta parkovacích míst. "Nadále však doporučujeme fanouškům, aby ke stadionu dojeli městskou hromadnou dopravou, tramvaje i autobusy sem míří v častých intervalech. Dopravní zátěž v celém širším okolí haly je vysoká," zdůraznil za brněnské strážníky vedoucí revíru Střed Radek Hála.

Lidé také mohou parkovat například na parkovišti Park and Ride u ústředního hřbitova, kde je 177 míst, nebo na parkovišti u brněnského výstaviště, které nabízí 850 míst.

Psali jsme k tématu => Na play-off? Letos raději tramvají. Parkování v okolí Ronda bude problém

Archeologové měli původně parkoviště začít zkoumat už v polovině března, výzkum však dosud nezačal, a i proto mohou fanoušci ještě parkoviště využít. "V úterý už dojde k předání stavby a s výzkumem začneme ve středu," ujistil David Merta z brněnské Archaie, jejíž archeologové oblast prozkoumají.

To, že auta v době zápasů zaparkují na parkovišti skutečně naposledy, potvrdil i mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem. "Archeologové si stavbu převezmou v úterý čtvrtého dubna. Řidiči zde po tomto datu auta nezaparkují, ani kdyby vývoj na ledě přivedl semifinálovou sérii ještě zpátky do Brna," upozornil Ghanem.

Zdroj: MMB