Prostor mezi domy si pochvaluje místní Miroslav Vořechovský. „Doufám, že tu lépe zaparkuji,“ řekl Brňan. Dodal, že s dětmi bude pravidelně navštěvovat hřiště. Mimo prolézačky, skluzavku a houpačky tam najdou zájemci i plochu na pétanque a venkovní šachovnice.

Dělníci na ploše téměř pětadvacet tisíc metrů čtverečních pracovali čtrnáct měsíců. Opravili kanalizaci, přidali půl kilometru potrubí a vyměnili dlažbu. Postupně ještě zatravní zbylé oblasti kolem prolézaček a zasadí stromy. „Věřím, že prostor bude sloužit k plnohodnotnému sousedskému soužití,“ uvedl místostarosta Žabovřesk Filip Leder.

Ilustrační foto.
Voda pro Brno v ohrožení: vírský vodovod praská, jeho "operace" začne bypassem

Dodal, že plánují opravit i sousední vnitroblok. Zároveň však zástupci předpovídají, že parkovacích míst nebude pro lidi z bytových domů dostatek i přes zvýšení jejich počtu.

Od sedmnácté hodiny zástupci slavnostně přivítali místní obyvatele, zorganizovali komentované prohlídky, balónkové představení pro děti a sousedská klání v pétanque a šachách.

Na vrcholu sezony zaměstnává Farma Ráječek sedmdesát lidí. Pro zeleninu k nim denně míří desítky obchodníků.
Nový plán Brna zlikviduje farmu, bojí se lidé. Sbírají podpisy proti křižovatce

Brněnští zastupitelé vyhlásili třetí ročník dotačního programu Vnitroblok!, ve kterém je letos patnáct projektů revitalizací vnitrobloků. Také ve vnitrobloku mezi ulicemi Krásného a Marie Kudeříkové v Židenicích opravují. Podle místostarosty Židenic Petra Kunce čekají na povolení ke stavbě parkovacích míst.

LENKA KROČILOVÁ