Šestatřicet tisíc řidičů, kteří tunelem denně jezdí, si budou muset najít jinou cestu. Podle policie nehrozí žádné komplikace, vedení brněnských veletrhů, ale očekává dopravní kolaps.

O přesném termínu oprav zatím odborníci z Ředitelství silnic a dálnic stále jednají. „Bude to určitě ještě v prvním pololetí tohoto roku," potvrdila ředitelka brněnského závodu ředitelství Věra Hoderová. Upřesnit termín podle ní však zatím není možné. Už teď mají ale odborníci představu, jak dlouho práce potrvají. „Nelze to říct přesně, bude to ale zhruba měsíc," dodala Hoderová.

Podle jihomoravských policistů je zatím těžké odhadnout, jak případná uzavírka tunelu brněnskou dopravu ovlivní. „Dost to záleží na konkrétním období, ve kterém se tunel bude opravovat. Liší se to třeba v létě a v zimě. K odhadům potřebujeme přesný termín," podotkla mluvčí jihomoravských policistů Petra Vedrová. Dodala, že od správce silnic zatím konkrétní informace o opravě zatím nedostali.

Generální ředitel brněnského výstaviště Jiří Kuliš má ale za to, že uzavírka tunelu způsobí Brnu vážné problémy. „V následujících dvou měsících se na výstavišti vystřídá asi 220 tisíc návštěvníků. Máme informaci, že tunel zavřou nejspíš v této době. Pro Brno by to znamenalo dopravní kolaps," myslí si ředitel Kuliš.

JIŘÍ HANÁK