Chmelový nápoj bude do trubek proudit přímo z blízkého minipivovaru, který bude součást areálu. „Plánujeme, že v něm vyrobíme zhruba dva a půl tisíce hektolitrů ročně. Receptury a suroviny používané pro výrobu, jako voda, slad, chmel a kvasnice, budou založené hlavně na vlastní kvalitní vodě," řekl investor projektu Oldřich Fiala.

Tu budou v lázních čerpat přímo z vrtu na pozemku. Podle Fialy jde o tekutinu ledovcového původu. Tou poté naředí pivo.

Tišnovský minipivovar pak doplní kompletně vybavené wellness centrum, jehož součástí budou i pivní lázně. „Nabídneme pivní koupele nebo zábaly v mlátu. K dispozici budou tři druhy saun, vířivka, ochlazovací bazén a odpočívárna s obsluhou," vyjmenoval Fiala.

Areál vyroste hned vedle penzionu v jihozápadní části města. „Aktuálně už stavíme základy. První pivo lidé ochutnají zřejmě už na konci tohoto roku," upřesnil Fiala.

Právě stavěný areál není v okolí první, který koupele v hořkém nápoji nabízí. Naložit se do vany plné piva s příměsí medu mohou lidé například v nedaleké Kuřimi. Úbytku zákazníků se tam však nebojí. „Každé pivní lázně jsou trochu jiné, stejně jako je jiné pivo. Pivní procedury jsou u nás velmi oblíbené. Plno máme prakticky neustále, protože naše denní kapacita je velmi omezená," poznamenal jednatel Wellness Kuřim Jan Sojka.

S tím souhlasí i Fiala. „Naše velká výhoda ale bude blízkost pivovaru," zdůraznil. Do kuřimského wellness centra totiž vozí zásoby piva z osm kilometrů vzdálených Sentic.

Pivní proceduru už jednou vyzkoušel třeba Petr Hrabovský. „Kromě toho, že jsem si odpočinul v horké vodě, jsem si samozřejmě pochutnal na půllitru piva," připomenul součást procedury. Pivovarské koupele mají kromě relaxace taky zdravotní účinky. Jsou vhodné například proti ekzémům, akné či celulitidě a zvyšují regenerační schopnosti pokožky.