Odstávka bazénu za Lužánkami je podle provozovatele areálu městské společnosti Starez-Sport nezbytná kvůli přestavbě vstupů do obou bazénů, propojení veškerých technologií na strojovnu bazénů, přestavby šaten, výstavby výtahu a dalších nutných úprav. „Kromě kompletní výstavby pětadvacetimetrového bazénu zásadní opravy čekají i padesátimetrový. Upraveny budou původní bazénové vany, skokanská věž a strop bazénu, kde osadíme i nové osvětlení," sdělila mluvčí společnosti Michaela Dittrichová.

Práce mají začít ihned po uzavření areálu. „Předpokládaný termín otevření nového a zmodernizovaného komplexu obou bazénů je na konci května roku 2023. Bazény budou mít společný vstupní prostor, pokladny a šatny," zmínila Dittrichová.

Výstava Tutanchamon jeho hrobka a poklady se otevírá na brněnském výstavišti.
V Brně jako Indiana Jones: výstava Tutanchamon poodhalí tajemství faraonů

Kromě bazénového komplexu se úpravy dočkají také přilehlé plochy, chodníky a parkovací místa. Vznikne místo vhodné pro rodiny s dětmi i pro konání mezinárodních plaveckých závodů a soutěží. „Dlouhodobější odstávkou se výrazně sníží kapacity pro plavecké sporty. Při obsazování ostatních bazénů společnosti Starez-Sport bude prioritou zajištění plavecké výuky základních a středních škol v Brně," nastínila mluvčí.

Představitelé společnosti se budou také snažit vyjít vstříc plaveckým oddílům i veřejnosti.