Ráda se směji. Miluji zvířátka. Nejraději tančím latinskoamerické tance. Mým největším přáním je celosvětový mír.

Nejen takové věty slyšela porota soutěže krásy Miss Brno 2009 na castingu v kongresovém centru hotelu Avanti. Vybírala dvanáct dívek, které se mezi sebou utkají o titul nekrásnější slečny z Brna. Šerpu přes hlavu by si rády oblékly desítky sličných slečen. Možná proto casting přilákal bezmála padesát z nich.

„Miska není jen modelka, která se usmívá ze stránek časopisů. Musí působit sympaticky, elegantně a energicky. Mohu říci, že Miss Brno 2009 je už osmý ročník a i letos jsou dívky nádherné. Navíc se na soutěž více připravují,“ řekl prezident Miss Brno Michal Plachý.

Do řad poroty usedla i stále úřadující Miss Brno 2008, dvaadvacetiletá Beáta Bocková. „Profesionalita uchazeček je rok od roku větší,“ potvrdila Bocková. Té přinesl titul nejkrásnější brněnské dívky postup do ještě prestižnější soutěže, České Miss.

Mnohé dívky nebyly na konkurzu poprvé. Například osmnáctiletá Veronika Košťálová se ho zúčastnila už potřetí za sebou. „Budu to zkoušet do té doby, co budu mít chuť a postavu. Zatím jsem nikdy nepostoupila mezi finalistky. Jedním titulem se ale pyšnit mohu. Jsem Perla Caribicu 2007,“ usmála se Košťálová.