„Myslela jsem si, že jsem relativně mladá a v kondici a že se s covidem rychle poperu. Po pěti dnech od pozitivního testu jsem se ale najednou nemohla nadechnout a volala jsem na linku 155. Z toho dne si moc nepamatuji. Vím jen, že mi někdo v telefonu říkal, že musím jít otevřít dveře… a pak? Pak přijeli andělé, pamatuji si jen jejich neskutečně milý a vlídný přístup,“ vzpomínala vděčná žena.

O tom, co se dělo dál, se dozvěděla až později. „Postarali se o mě a převezli do nemocnice. S těžkým průběhem covidu jsem si tam pak poležela a jen pomalu se zotavovala. Jsem „svým“ andělům nesmírně vděčná, ze srdce děkuji celé posádce a ráda bych těm úžasným zdravotníkům přišla poděkovat osobně, pokud to bude možné,“ psala jim jejich někdejší pacientka.

Ilustrační foto
Při požáru rodinného domu v Ivančicích se šest lidí nadýchalo zplodin

Po více než roce získala příležitost k setkání. „Vzpomínali jsme s paní Dagmar na ten den a snažili se oživit její vzpomínky, protože ona si pochopitelně pamatuje jen útržky. Jsem moc rád, že jsme s kolegy mohli pomoci a že dnes je naše pacientka opět zcela v pořádku. Je to moc hezká a pro nás důležitá zpětná vazba,“ komentoval za všechny záchranář Lukáš Uher. Ten měl ženu v péči společně s Markem Kratochvílem a Pavlem Domisem.