„Pokud někdo něco slíbil, tak věřím, že to splní,“ uvedl Michal Hašek a dává tak tušit, že někdo z politických stran, které zasednou v krajském zastupitelstvu, mu slíbil podporu zákona, který má převést Úrazovou nemocnici na město Brno. A na tom závisí i jeho účast v radě Jihomoravského kraje. „Pokud zákon neprojde, bude to znamenat vážnou komplikaci v koaličních jednáních. Zároveň to napoví o věrohodnosti koaličních vyjednavačů,“ podotkl Hašek. „Pokud zákon projde, pravděpodobně se o koalici rozhodne zítra večer. Varianty si však ponechám pro sebe,“ řekl Hašek.

Pokud sněmovna zákon o Úrazovce zamítne, je Hašek jako budoucí hejtman připravený podat znovu návrh na její převedení na město z iniciativy Jihomoravského kraje. „Pokud by zákon vetoval Senát nebo prezident, jsem připravený ve sněmovně vydržet déle, abych byl u jednání o Úrazové nemocnici,“ uvedl Hašek, který dříve slíbil, že až se stane hejtmanem, vzdá se svého místa v parlamentu, kde je předsedou poslaneckého klubu sociálních demokratů. „Svůj plat potom dám na charitu. Nechci sedět na dvou židlích,“ dodal Hašek.

Se současným hejtmanem Stanislavem Juránkem z KDU-ČSL se také lídr sociálních demokratů dohodl na termínu, kdy se poprvé sejde nové zastupitelstvo Jihomoravského kraje. Bude to jednadvacátého listopadu.