Napadená žena křičela o pomoc. Volání uslyšeli obyvatelé přilehlého domu a další dva mladíci, kteří jí přiběhli na pomoc. „Když je agresor uviděl, z místa utekl,“ uvedl policejní mluvčí David Chaloupka.

Identikit hledaného.
Policisté pátrají po muži, který v Líšni znásilnil ženu

Na několika kamerách je muž, který se v oblasti Sedláčkovy ulice po delší dobu zdržoval. „Kriminalisté předpokládají, že jim může poskytnout k případu důležité informace. Žádají, aby se jim přihlásil,“ sdělil mluvčí.

Muž je podle kamer kuřák. Cigaretu drží v pravé ruce, s mobilem na záběru manipuluje levou rukou. „Má hubenou postavu, tmavé kalhoty a bundu zřejmě maskáčovou,“ popsal Chaloupka. Na nohou měl muž tmavé boty s bílou podrážkou.

Útočníka, který se v Líšni pokusil znásilnit dívku v prostoru tramvajové smyčky Novolíšeňská, nyní policie hledá podle videozáznamu. Informace můžou lidé ohlásit na lince 158.
Pokus o znásilnění v Líšni: policie hledá agresora v riflových kraťasech

Podobný případ policisté řešili v Líšni loni v červenci. U tramvajové smyčky Novolíšeňská tam sedmadvacetiletou ženu napadl muž. Případ znásilnění vyšetřovali v Líšni také letos v lednu. „Nepodléhá nám městská ani státní policie. Ale chci prosadit kamerový systém napojený na městskou síť, kde zatím žádné funkční kamery nemáme. To může bezpečnost posílit. Ale hlavní práce je na policii,“ řekl místostarosta Líšně Martin Příborský. 

Zdroj: Youtube