Kouzelnický učeň Harry Potter chodil do londýnské Příční ulice pro nejrůznější pomůcky, které ve škole čar a kouzel v Bradavicích potřeboval. Pokud by mu v Brně někdo zlomil kouzelnickou hůlku nebo ukradl létající koště, může od včerejška zajít také do Příční ulice. Na novou policejní služebnu. Moderní a lidskou.

„Když jsme před dvěma lety otevírali služebnu v Běhounské ulici, byli jsme první v republice. Policejní služebna v Příční ulici je druhá v pořadí, ale rozhodně není poslední,“ řekl brněnský policejní ředitel Jaroslav Vaněk. Podle něj se do konce roku zmodernizují stanice v brněnském Komárově, Žabovřeskách a Králově Poli. Určitých změn se dočká i budova policejního ředitelství v ulici Cejl.

Policejní služebna v Příční ulici je jakousi z nouze ctnost. Zedníci ji přebudovali ze starého průjezdu. Státní pokladnu přišla investice na tři miliony korun. „Výhodou je, že se nic nemuselo bourat. Jiné prostory v budově nebyly, takže místo bývalého průjezdu byla jediná varianta,“ řekl zástupce policejního ředitele pro ekonomiku Radko Bébar.