Brněnští radní nemají zatím přesnou představu o částce, kterou si dokončení oprav vyžádá. „Bude to úkol právě projektanta. Podle předběžných odhadů může jít až o 360 milionů korun. Věřím ale, že výsledná suma bude nižší," uvedl Mrázek.

Práce projektanta má skončit příští rok na podzim, už teď je jasné, že úplného zavření polikliniky se lidé bát nemusí. „Rekonstrukce polikliniky bude probíhat za provozu. Spolu se všemi odděleními vypracujeme harmonogram, podle kterého budou jednotlivá oddělení rekonstruována. Dohodl jsem se s lékaři, že se nebudou muset nikam stěhovat," uvedl náměstek brněnského primátora Petr Hladík.

Až po dokončení projekčních prací může vedení města začít vybírat stavební firmu. Na konec oprav si tak lidé ještě několik let počkají.

Po rekonstrukci nabídne Poliklinika Zahradníkova místo více ambulancím. Představitelé města by je rádi poskytli například doktorům z brněnského Bílého domu. Nyní tam za lékařem dochází třeba Pavlína Tomanová. „Je mi docela jedno, na které z těchto dvou míst bych chodila. Obě jsou blízko zastávky tramvaje, tak bych jen kousek popojela," zhodnotila možný přesun Tomanová.