O výsledcích informoval mluvčí hnutí Ondřej Holík. „Sněm zvolil také tři místopředsedy. Za Brno venkov Taťánu Malou, za Hodonínsko starostka Hodonína Milana Grauová a za Blansko Jan Nečas," uvedl Holík.

Nový předseda Janíček nahradil poslance a dosavadního krajského šéfa Bohuslava Chalupu. Velkou změnu směřování nechystá. „Určitě bych chtěl stavět na jeho práci," řekl Brněnskému deníku Rovnost. O post předsedy Janíček bojoval se Zdeňkem Králem taktéž z brněnské organizace. Získal na svoji stranu devětatřicet z čtyřiašedesáti delegátů .

Podle Janíčka se teď strana zaměří na krajské volby v roce 2016. „Máme před sebou rok příprav. Zkonsolidujeme členskou základnu a budeme pracovat na tom, abychom zvýraznili hnutí v celém kraji a ukázali jsme, že jsme silná a jednotná strana. Ve volbách si nemohu klást jiný cíl, než vítězství," uvedl Janíček.

Podotkl přitom, že pravděpodobně nebude volebním lídrem. „Chci to uchopit jako loni před komunálními volbami. Zodpovědně na sebe vezmu práci kolem přípravy kampaně, tvorby kandidátky, výběru kandidátů a také lídrů kandidátky," řekl.

Dodal, že za dva, či tři měsíce se vzdá postu brněnského předsedy. „Nejsem příznivec kumulování funkcí," prohlásil Janíček.

Všichni účastníci sněmu v sobotu také podpořili dosavadního předsedu ANO Andreje Babiše na opětovné zvolení šéfem hnutí. Na post prvního místopředsedy ANO navrhují předsedu poslaneckého klubu Jaroslava Faltýnka, jako řadového místopředsedu pak primátora Vokřála. Dosavadní šéf Chalupa má podle delegátů být členem vedení hnutí. O těchto postech rozhodne celostátní sněm, který bude osmadvacátého února v Praze.