Podle jednoho ze členů petičního výboru advokáta Davida Vaníčka už dokument, který má postavení zastávky zabránit, podepsaly stovky lidí. „Domnívám se, že zřízení autobusové stanice v této lokalitě je mrhání veřejnými prostředky. Další zastávka je vzdálená necelých tři sta metrů a autobusy linky číslo 81 tam zastavují," upozornil Vaníček.

Problémem je podle lidí, kteří v oblasti bydlí, i zrušení některých parkovacích míst. „Pokud nová zastávka vznikne, přijdeme o místa na parkování, kterých je v této lokalitě už tak nedostatek," myslí si například Markéta Sováková.

Někteří další se ale domnívají, že zastávka u Tichého ulice je potřeba. „Bydlí tady starší lidé, kteří ji rozhodně ocení," poukázal třeba Miroslav Konečný.

Občanské sdružení Masarykova čtvrť, které v lokalitě působí, nemělo zatím příliš příležitostí se problematikou nechtěné zastávky zabývat. „Záměr s námi nikdo při jeho přípravě neprobral, v zásadě nejsme ani pro, ani proti. Obě varianty mají svá pozitiva i negativa," je přesvědčený předseda sdružení a zastupitel městské části Brno-střed Michal Závodský.

Podle mluvčí brněnského dopravního podniku Lindy Hailichové o zastávku u vyústění Tichého ulice požádala městská část. „Myslíme si, že by se tam hodila. V současné chvíli připravujeme pro město odpověď na petici, kterou lidé sepisují," nastínila Hailichová.

Podle starosty Žabovřesk Pavla Tyralíka vznik zastávky požadovali lidé v jiné petici z loňského roku. „Ještě teď mi volají lidé a říkají, že zastávku chtějí," poznamenal starosta.

Náměstek brněnského primátora Richard Mrázek, který má na starosti dopravu, zatím o problémech kolem zastávky v Březinově ulici neslyšel. „Nemám žádné informace o tom, že by na magistrát nějaká podobná petice dorazila," sdělil.