Po středeční tiskové konferenci, kdy ministr práce a sociálních věcí Petr Nečas, pod něhož úřad spadá, potvrdil svůj odmítavý postoj k členům sdružení a jejich akci, se muži hodlají přesunout do Prahy. „Od pondělí se postavíme přímo před budovu ministerstva, snad budeme úspěšnější a pan ministr Pavlovou konečně odvolá,“ píše na svých internetových stránkách předseda a zároveň mluvčí sdružení Jiří Fiala.

Pavlová je pro sdružení nepřijatelná pro své postoje. „Je to feministická advokátka, která při sporech rodičů o děti již několikrát prokázala, že stojí na straně matek,“ uvedl již dříve Fiala. Žena má však plnou podporu u svých nadřízených. „Pavlová konkurs vyhrála právem. Je to odbornice a měla by dostat čas na to, aby prokázala své kvality,“ vzkázal všem nespokojencům se jmenováním Pavlové Jiří Sezemský z Ministerstva práce a sociálních věcí.
Jeho slova o den později potvrdil i ministr Nečas, který dokonce vyzval média, aby sdružení přestala věnovat pozornost. „Nejenom jako ministr práce a sociálních věcí, ale i jako občan a otec jsem nesmírně pobouřen chováním těchto lidí, jejich agresivitou a jejich neskutečnou sprostotou,“ uvedl Nečas. Muže přitom označil za hulváty.