1. BUDOSHOW

Kdy? Neděle, 15.00
Kde? Hala Vodova, Brno

Bojová umění z celého světa uvidí návštěvníci Budoshow. Jako hlavní hvězda vystoupí americký herec a jedenáctinásobný mistr světa v kickboxu Don Dragon Wilson. „Připravili jsme program těch nejlepších škol a stylů bojových umění a mistrů z Brazílie, Holandska, Slovenska, USA a dalších států," uvedl hlavní organizátor Libor Macháň. „Návštěvníci uvidí například ukázku bojového umění Kali, Ninjutsu, Taekwon-do, Free style a další, představí se i policie," dodal.

2. MISS FARMACIE

Kdy? Sobota, 18.30
Kde? Hotel Voroněž Brno

Nejkrásnější lékárnice a farmaceutické asistentky se zítra sejdou v brněnském hotelu Voroněž na volbě Miss farmacie. „Diváci se mohou těšit na směsici tří druhů rozdílné zábavy na jednom místě za doprovodu houslového kvarteta Shadow quartet a big bandu Josefa Hlavsy," uvedl manažer akce Luboš Flídr. Soutěžící se na galavečeru předvedou i ve společné choreografii na motivy filmu Osobní strážce.

3. ROZSVÍCENÍ VÁNOČNÍHO STROMU V ZOO

Kdy? Neděle, 14.00
Kde? Zoo Brno

Svůj vánoční stromek získají i zvířata v brněnské zoo. Při slavnostním rozsvícení si návštěvníci mohou poslechnout vystoupení dětského souboru Javorníček Brno, pohladit si poníky a lamy nebo se setkat s herečkou Chantal Poullain. Strom se rozsvítí ve čtyři hodiny odpoledne. „Je to krásná sedmimetrová jedle, kterou zahradě věnovaly Lesy města Brna," řekla mluvčí zoo Monika Brindzáková. Děti, které přinesou vlastnoručně vyrobenou vánoční ozdobu, budou mít vstup zdarma.

4. PERMON CUP 2013

Kdy? Sobota, 11.00
Kde? Oslavany

Soutěžení v netradičních disciplínách zakončí letošní sezonu v Permoniu v Oslavanech na Brněnsku. Týmy čeká boj s permoníky, vypouštění lampionů štěstí nebo ochutnávka specialit.