Podnik Quick byl v přízemí hotelu při pravém nároží vstupu do pasáže. „Poprvé u nás nabízel například takzvaný hot dog. Soudruzi ale nechápali, proč by měli jíst horkého psa. Proto se jídlo muselo přejmenovat na párek v rohlíku," vzpomíná ředitel hotelu Jan Skalický.

Rychlé samoobslužné občerstvení podle něj nabízelo řadu pokrmů. „Bylo hodně oblíbené. Nabízelo i grilovaná kuřata, což nebylo příliš obvyklé," dodává Skalický.

Později bistro začalo mít problémy kvůli hygienickým normám. „Kuchyně byla v podzemí. Jídlo se nahoru vozilo výtahem, nebo ho nosili číšníci. Při přenosu muselo být přikryté a splňovat další kritéria. Ne všichni je dodržovali," vzpomíná Skalický.

Začátkem devadesátých let se rychlé občerstvení změnilo na Gelaterii, kde se prodávala i vyráběla zmrzlina. Nyní je tam vietnamská tržnice.

Quick následovala další bistra. Třeba Sputnik v České ulici a Pipi gril na náměstí Svobody. „Na Sputnik si vzpomínám, stravoval jsem se tam po cestě do prvního zaměstnání. Nabízeli tam svíčkovou, guláš, studené kuchyni vévodilo ruské vejce," svěřuje se brněnský nakladatel Vladimír Filip.