Podle některých Brňanů je jeho prohlášení nevhodné. „Měl by si uvědomit, že je teď ve veřejné funkci. A to nejen v pracovní době. Takové vyjadřování mne od podpory Žít Brno, za které kandidoval, odrazuje," řekla Barbora Klímová.

Proti nevybíravým slovům politika se ohradili i pořadatelé festivalu. „Všechna velká evropská města mají celoměstské festivaly, jejichž součástí jsou i přehlídky ohňostrojů. Rozhodně to není přežitek devadesátých let," upozornil Ondřej Morávek z pořádající agentury Snip & Co.

Zastupitel za opoziční sociální demokracii Jindřich Zechmeister označil Bartíkovo vyjádření za kontroverzní. „Stále se chová jako aktivista, nikoliv jako zodpovědný politik," upozornil.

Radní kritiku odmítl. „Jsem politik pouze na určitou dobu, profil na sociální síti mám již řadu let. Nevidím důvod, proč měnit způsob vyjadřování," obhajoval se Bartík. Dodal, že na svém profilu na facebooku se často vyjadřuje s nadsázkou.

Podpořil ho jeho kolega z radnice i hnutí Žít Brno Petr Kalousek. „Je na zvážení každého, co publikuje pod svým jménem. Nevidím důvod, proč by své myšlenky na soukromém profilu nemohl prezentovat," myslí si.

Bartík svými výroky na facebooku nešokoval Brňany poprvé. Před komunálními volbami například pomocí něj hledal lidi na kandidátní listinu Žít Brno. „Bartík je kontroverzní postava již delší dobu. Zatím to nikomu nevadilo, ba naopak. Do voleb se na to zapomene," myslí si odborník na politický marketing Pavel Šíma.