Nejvíce radnice opomíjejí formátování textů. „Nepřehledné je mají Tuřany. Už tradičně nedotažené jsou ve Starém Lískovci," upozornil marketingový poradce a webdesignér.

Naopak se polepšil web Brna-středu, který odborníci loni kritizovali pro zmatečnost. „Působí dojmem, že autor tam zásadní prvky jen rozházel a nad uspořádáním se moc nezamyslel," popsal loni pro Rovnost hodnotitel Petr Koláček.

Letošní test ukázal zlepšení. „Grafika obsahuje užitečné orientační prvky, jako třeba takzvanou drobečkovou navigaci," popsal letošní hodnotitel.

Za úpravu stránek městská část utratila devětačtyřicet tisíc korun. „Předchozí vzhled byl starý zhruba sedm let. Při obnovení jsme změnili i řazení informací podle uživatelského testování stránek sdružením Přístupnější stát," popsala mluvčí radnice Denisa Kapitančiková.

Zatímco graficky stránky obstály a dostaly od Domese dvojku na školní stupnici od jedné do pěti, obsah ho nepotěšil. „Texty mě nezaujaly, je to taková klasická šeď úředních webů. Hodnotím je čtyřkou," řekl odborník.

Tuřanským stránkám zase vytknul absenci data u aktualit a chybějící pozvánky na budoucí akce s informacemi. Vyjádření zástupců Tuřan se redakci nepodařilo získat. Ale lidé s podobnými vadami problém moc nemají. Podle Martiny Procházkové ale podobná vada nevadí. „Akce si hledám jinde. Na radničních stránkách zjišťuji jen výši poplatků a úřední hodiny," řekla žena.

Radniční weby v Brně očima webdesignéra.Zdroj: DENÍK/Markéta Evjáková

PRO ZVĚTŠENÍ KLIKNĚTE