Tamní radnice nedávno vypsala zakázku na opravu prostor nad restaurací. „Jejich část nyní pronajímáme jako kanceláře. Využíváme tam také menší sál ke konání kulturních akcí, nebo jej nabízíme k různým oslavám. Bohužel stav místností už není v dobrém stavu, přes léto je opravíme," sdělil starosta Řečkovic a Mokré Hory Marek Viskot.

Prostory získají nové inženýrské sítě. „Vyměníme také okna i dveře a opravíme vnitřní příčky, které místnosti oddělují. Vniknou tam také nové záchody, které využijí i návštěvníci kulturních akcí pořádaných na nádvoří bývalého pivovaru," podotkl starosta.

Radnice na úpravy počítá s pěti miliony korun. „Věřím, že výběrové řízení tuto částku sníží. Chceme rekonstrukci dokončit do začátku září," uvedl Viskot.

V příštích letech se řečkovičtí dočkají i opravy sýpky stojící také v areálu pivovaru. „Ta však bude mnohem dražší. Chceme z ní mít moderní společenské centrum," sdělil starosta.

V pivovaru se každoročně pořádají například hody. „Za poslední roky jsem tam snad ani jednou nechyběl. Jsem rád, že radnice na areál nezapomíná," řekl Josef Mysliveček, který žije v nedalekém Králově Poli.