MNIŠI Z NEPÁLU. Buddhistické pestrobarevné zobrazení božstva, takzvanou mandalu, uvidí návštěvníci na stánku cestovní kanceláře Livingstone. Tvoří ji dva mniši z nepálského kláštera Benčen v hlavním městě Káthmandú. „Lámové Dondrub a Karma na veletrhu vytvoří z písku mandalu Bílé Táry, ženského aspektu Buddhy," informoval jednatel Livingstone Rudolf Švaříček.

BRAZILSKÉ RYTMY. Horkokrevné brazilské tanečnice potkají lidé na stanovišti Jihočeského kraje, který si jako motto zvolil olympijské hry. Při letošních hrách v brazilském Riu totiž na Lipně vznikne olympijský park, kde budou lidé fandit českým sportovcům na olympiádě. „Návštěvníci na stánku uvidí tanečnice samby, vyzkouší si hod oštěpem a slaňování na věži," uvedl Jiří Gruntorád z Krajského úřadu.

VILOVÉ KVARTETO. Publikace Vilové kvarteto, která přibližuje čtyři významné brněnské vily, má na veletrhu premiéru. Lidé ho pořídí na stánku města Brna. „Publikace představuje vily Tugendhat, Stiassni a Löw-Bee a Jurkovičovu," řekla ředitelka vily Tugendhat Iveta Černá.

POMOC ŽELVÁM. Návštěvníky stánku brněnské zoo přivítají želvy v teráriu a informační panely. Vedení chce upozornit na ohrožené mořské želvy v Indonésii.

Veletrhy jsou otevřené od deseti hodin dopoledne do šesti večer, v neděli jen do čtyř. Denní vstupné vyjde na 120 korun, v neděli je o čtyřicet korun levnější.