„Ráno systém vůbec nefungoval, pak se spustil, ale je pomalejší. Počítáme s tím, že za středu odbavíme dvě stě osmdesát až tři sta lidí. Bohužel je to stále málo, ve starém systému jsme odbavovali v úřední dny čtyři sta lidí," uvedl mluvčí brněnského magistrátu Pavel Žára.

Podle něj se na úřadu už od rána tvoří fronta. „Hned po otevření jsme vydali sedmačtyřicet pořadových lístků. Po desáté to byla už skoro dvoustovka. A to je počet lístků, které dnes hodláme vydat. Stále totiž chodí lidé se starými lístky z minulých dní a ti, kteří se přihlásili elektronicky," uvedl Žára.

Nový registr spustilo ministerstvo dopravy na začátku druhého červencového týdne. Slibovalo si od něj rozšíření rozsahu služeb, které nabízí. Starý systém například neumožňoval zapsat třetí registrační značku ani třeba značku na přání.

Jenže místo zlepšení přišel kolaps. V pondělí totiž systém začal fungovat až pozdě odpoledne a ještě k tomu pomalu a ne v plném rozsahu. Na úřadě tak čekaly stovky nespokojených řidičů.

Špatnou zkušenost má například Jan Malý. Ten koupil před prázdninami v Ostravě starší ojeté auto, poznávací značku na výměnu však nesl na úřad několikrát. A neúspěšně. „Od začátku spuštění registru se snažím auto přepsat auto. Nechápu, že do teď systém nefunguje. Je to amatérská práce," kroutil hlavou mladý řidič.