Co budete potřebovat

Těsto (korpus): 6 vajec, 180 gramů cukru krystalu, 240 gramů hladké mouky, 1/3 kypřícího prášku do pečiva

Krém: 0,5 litru mléka, 2 vanilkové pudinky, 150 gramů cukru krystalu, 150 gramů másla

Želatina: v prášku, například Dr.Oetker

Jahody dle chuti a velikosti peněženky

Postup

  • Příprava korpusu. Ušlehat vejce s cukrem do pěny, do které zlehka zamíchat mouku s práškem do pečiva. Vylít na vymaštěný a vysypaný plach. Upéct při teplotě 180 °C 10-15 minut. Necháme vychladnout.

  • Krém. Větší část mléka (cca 2/3) dáme vařit s cukrem. Do zbývající části mléka rozmícháme pudinkový prášek a vlijeme do horkého mléka. Povaříme 2 minuty, necháme vystydnout, nejlépe za pomalého míchání v robotu. Do studeného pudinku přidáme rozměklé máslo a vyšleháme. Vzniklým krémem potřeme vychladlý korpus.

  • Na krém naskládáme nejlépe čerstvé očištěné jahody dle vlastní fantazie (můžeme nakrájet). Dle postupu výrobce připravenou želatinou zalijeme naskládané ovoce.

Na překonání světového rekordu, který v sobotu pokořili brněnští pekaři (více zde), však budete potřebovat surovin větší množství.

Na třicet čtyři metrů a devadesát dva centimetrů ovocného koláče si musíte připravit 31,5 litrů vody, 35 kilogramů mouky, 5,2 kilogramů vajec což je zhruba 105 kusů, 14 kilogramů směsi na korpusy, 35 kilogramů krému, 300 kilogramů čerstvých jahod (před zpracováním) a 28 kilogramů želatiny.

Pak už jen stačí vyčlenit si několik hodin na pečení a přípravu, pozvat komisaře z agentury Dobrý den a pokusit se překonat nejen český, ale i světový rekord.