Česká televize podle Rady porušila zásady objektivity a vyváženosti. Autor v reportáži komentuje pořádání a financování motocyklových zákonů. „Úřad Rady se případem zabýval v návaznosti na vlastní monitoring vysílání. Analýza ukázala, že provozovatel poskytl jeho odvysíláním Robinu Kvapilovi, který je současně aktivním politikem, významný mediální prostor pro prezentaci, což způsobilo jeho zvýhodnění před ostatními politickými subjekty, které takovouto možnost nedostaly," popsal předseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Ivan Krejčí.

NA REPORTÁŽ SE MŮŽETE PODÍVAT ZDE.

Zákon o rozhlasovém a televizním vysílání ukládá České televizi zajistit ve zpravodajských a politicko-publicistických pořadech objektivitu a vyváženost. Nesmí zvýhodňovat žádnou politickou stranu nebo hnutí a jejich názory. Autor reportáže ale nesouhlasí s tím, že kodex porušil. „Nejsem v zastupitelstvu Brna, ale jen městské části. Na rozhodování o Velké ceně se nemůžu nějak podílet. Stížnost pravděpodobně vzešla od právníků firmy Automotodrom, která závody pořádá," myslí si Kvapil.

Podle Rady ale komentoval kauzu z regionu, v němž je aktivním politikem. Vyjadřoval se k pořádání závodů a činnosti radních města.