Už týden tam dělníci rekonstruují křižovatku Staré dálnice s Kohoutovickou a Žebětínskou ulicí. Dosud však nebylo potřeba křižovatku pro auta uzavřít. „Silnice ve směru do Žebětína je uzavřená až od pondělí. Objízdná trasa vede přes Bystrc,“ sdělila mluvčí Brněnských komunikací Vladimíra Navrátilová.

Jak už Brněnský deník Rovnost dříve informoval, na křižovatce přibudou kvůli bezpečnosti semafory. „Dosud se na křižovatce stalo několik velmi vážných dopravních nehod, při kterých i umírali lidé,“ vysvětlila Navrátilová důvod stavby.

Opravu křižovatky oceňují například v Žebětíně. „Jsme rádi, že se s opravami začalo. O zlepšení bezpečnosti se tam snažíme už asi sedm nebo osm let,“ přiblížil žebětínský starosta Vít Beran.

Silničáři uzavřou křižovatku od devátého října také ve směru na Kohoutovice. I v tomto případě povede objížďka přes Bystrc. „Provoz městské hromadné dopravy však omezený nebude,“ zdůraznila Navrátilová.

Křižovatkou často projíždí například Jakub Černý. „Bude to jenom malá komplikace, křižovatku objedu,“ poznamenal k uzavírce.

Rekonstrukce brněnského hotelu Avion.
Opravy Avionu se protáhnou do konce roku. Pokud je ještě nezbrzdí památkáři