Opravy trojice ulic v brněnských Žabovřeskách za 221 milionů korun skončí v červenci příštího roku. „Práce zahájíme na traťovém vedení v ulici Minská u zastávky Tábor, kde bude zároveň úvraťové zakončení tramvajové linky číslo tři," sdělil generální ředitel brněnského dopravního podniku Miloš Havránek. Doplnil, že výkopové práce začnou prvního července rovnou na čtyřech místech.

Podle ředitele je dopravní podnik na změny připravený. „Délka a rozsah jsou totiž podobné jako v případě ulice Milady Horákové, takže podobný případ jsme si už vyzkoušeli," tvrdí.Pro zvětšení klikněte.

Podnik má připravené letáky, které bude lidem dávat do schránek, informační tabule na přestupních uzlech a vytížených místech a v první fázi oprav také informátory přímo na místech.

Náměstek primátora Richard Mrázek věří, že dopravní podnik i Brněnské komunikace roční výluku zvládnou dobře. „Pomůže také fakt, že za dálnice v okolí Brna se už nebude muset platit. Doprava ve městě se díky tomu určitě uvolní," je přesvědčený Mrázek.

Technický ředitel Brněnských komunikací Aleš Keller mírní obavy některých obyvatel. „Každou druhou středu bude v žabovřeském centru Rubínek setkání s občany, kde jim řekneme, co je následující dva týdny čeká a odpovíme na jejich dotazy," nastínil Keller.

Dodal, že hlavní objízdná trasa pro individuální dopravu povede ulicemi Pod Kaštany, Hradecká a Královopolská, případně Žabovřeská. S ohledem na zajištění náhradní autobusové dopravy budou zrušená parkovací místa v ulicích kolmo navazujících na Minskou a Horovu.