Město vítá úsporu na provozu stadionu, klub možnost rozhodování o dění v hale. Jen fanoušci příliš změn nepozorují. „Jsem s provozem stadionu spokojený, ale je to hlavně díky předloňské rekonstrukci. Podle mne byla sezona pod Kometou srovnatelná s tou loňskou, kdy se halu ještě staralo město. Ale jsem rád, že výtěžek z prodeje na stáncích jde do kasy klubu a ne někoho, kdo se na extraligových zápasech jen přiživuje," myslí si majitel permanentní vstupenky Martin Kolínský.

Místopředsedkyně fanklubu Komety Jarmila Horáková už viděla větší posun. „Občerstvení je teď super. Nejsou na něj fronty, stejně jako na záchody. Myslím, že všichni vnímáme zlepšení," řekla Horáková.

Podle majitele klubu Libora Zábranského se Kometa snažila zlepšit právě servis ve stadionu. „Běžný fanoušek pozná třeba to, že máme více stánků. Také jsme mohli poprvé řešit třeba kvalitu záchodů, zásoby toaletního papíru a podobně," uvedl Zábranský.

Zároveň ale připomněl, že rozdíl oproti minulé sezoně nemusí být markantní. „Ani nechystáme investice do žádných novinek. Chceme zlepšit komfort pro hendikepované. Také se snažíme o pohodlnější prodej lístků.," nastínil Zábranský.

Právě připravovaný rezervační systém na nákup lístků vítá fanoušek Michal Zapletal. „To by bylo zlepšení. Jinak kromě menších front rozdíl mezi posledními dvěma sezonami nevidím," řekl Zapletal.

Fanoušci Komety přečkali kvůli lístkům noc venku.

První rok pětimilionového pronájmu současné Kajot Arény si klub chválí. „První rok můžeme hodnotit kladně. Prioritu teď má v hale hokej. Snáze se nám organizují utkání i tréninky. Znamená to sice platit více zaměstnanců, ale zase je při údržbě haly lepší komunikace. Stejně tak se nám na provozních záležitostech dobře spolupracovalo s městem Brnem," uvedl Zábranský.

Dodal, že jediné negativum, které musí Kometa řešit, jsou vysoké náklady na provoz. Kromě pěti milionů ročně na nájem platí klub na provoz dalších pětadvacet milionů. „Ještě nemáme finální čísla. Ale podle předběžných propočtů jsme pronájmem haly na koncerty a podobné akce na nájem ani její provoz nevydělali a budeme ve ztrátě," poznamenal majitel.

Spokojeností s přenecháním bývalého Ronda hokejovému klubu se netají městská firma Starez Sport. „Kometa platí za nájem haly. Navíc ubylo pětadvacet milionů korun provozních nákladů. Neubylo sportovních ani kulturních akcí a navíc máme s klubem korektní vztahy," řekl ředitel společnosti Martin Mikš.

Pronájem haly Kometě se ale příliš nelíbí brněnské opoziční TOP 09. „Nevidím zásadní rozdíl pro fanoušky mezi tím, kdy halu měl Starez a současností. Nemám zatím ale konkrétní čísla k tomu, zda je nájem ekonomicky výhodný pro město. Ale obecně ve světě má buď klub levně stadion a už nedostává dotace, nebo platí plnou cenu a k tomu má dotace. Kometa má obě výhody," poznamenal brněnský předseda strany Jaroslav Kacer.

Podle náměstka primátora Ladislava Macka byl ovšem nájem Ronda Kometě nejvýhodnější možnost. I s dotacemi, které klub dostává. „Cena není nízká. Vychází z toho, kdo a za kolik je ochoten si pronájem sjednat. Pokud přijde někdo, kdo zaplatí za Rondo patnáct milionů ročně, dostane jej," zdůraznil Macek.

Dotace města sportovním klubům pro rok 2012.