Zájemci se dozví celou historii používání parfémů od dávné minulosti až po současnost. Seznámí se s mnoha používanými složkami. Součástí výstavy jsou nejen esence získané z rostlin, ale také vůně, ve kterých se používají.

Ukázky parfémů se budou každý týden obměňovat. „Pro návštěvníky jsme v naší krásné zahradě v centru města Brna připravili jedinečnou příležitost vyzkoušet si i vzácné a běžně málo dostupné vůně, jako je jasmínový absolut nebo pravý orris, výtažek z kosatcového kořene. Parfémy jsme se snažili vybírat tak, aby danou složku dobře prezentovaly. Můžete si přičichnout k vůním prestižních značek jako Dior i těch známějších spíše parfémovým nadšencům,“ informovala Lea Jedonková, vedoucí Centra léčivých rostlin Lékařské fakulty Masarykovy univerzity.

Zápach podle místních vychází ze slévárny Heunisch.
Kvůli zápachu líšeňské děti zvrací, proti slévárně už vznikla petice

Jubilejní šedesátá panelová výstava potrvá do neděle 10. července. Vstupné je dobrovolné. Tato botanická zahrada je největší živou sbírkou léčivých rostlin v České republice. Zahrnuje bezmála devět set rostlinných druhů a odrůd léčivých, aromatických, kořeninových, tonizujících i toxických rostlin, domácích i cizokrajných. Celosvětově unikátní je rozsáhlá sbírka rostlin z čeledi mákovitých.