Zájemci přispěli ušitými rouškami, dobrovolnickou činností i materiální nebo peněžní pomocí. „Evidujeme desítky firem a lidí, kteří se ozvali a dopravili nám nejrůznější materiál, potraviny. Zkrátka to, co se v těchto chvílích hodí zdravotníkům a zaměstnancům nemocnice a co jim vytváří zázemí. Lidé a firmy přispívají i penězi, za které nakoupíme pomůcky a přístroje pro boj s koronavirem,“ uvedl ředitel nemocnice Vlastimil Vajdák.

Koronavirus, ilustrační foto
Na jihu Moravy je 5 vyléčených. Koronavirus se blíží k hranici 150 nakažených

Lidé šijí také látkové roušky pro zdravotníky, kteří je nosí při cestě do zaměstnání. „Do pátku jsme kolegům roznesli přesně 1020 roušek a pokračovat budeme i příští týden,“ informovala Jana Jarešová z Mezinárodního centra klinického výzkumu FNUSA, která zajišťuje rozdělení látkových roušek mezi nemocniční oddělení.

Speciální web Fakultní nemocnice u svaté Anny www.covid-fnusa.cz vznikl před několika dny za účel propojit nabídky pomoci od institucí, firem i běžných lidí na jedno místo. Lidé tam najdou také nejrůznější aktuality či počty nakažených. O zřízení webových stránek se postarali zaměstnanci Mezinárodního centra klinického výzkumu, které je součástí nemocnice.