Původní plán bylo přesunout rozhlednu, kterou její tvůrce Čestmír Suška vyrobil ze starých nádrží pro přehlídku Sochy v ulicích, na vrchol Bílé hory. „Zkoušeli jsme, jestli tam bude vůbec možné jedenáctimetrovou věž přesunout. Bohužel jsme zjistili, že se v úzkých serpentinách auto s takovým nákladem nevytočí," řekl židenický místostarosta Petr Kunc.

Vedení městské části proto teď bude hledat náhradní lokalitu. „Mám už v hlavě pár tipů. Zatím však nechci oznamovat nic konkrétního," dodal Kunc. Rozhledna tak zatím zůstává na svém místě. Dům umění, který přehlídku pořádal, a vedení Židenic o jejím umístění jednají.

Na Moravském náměstí stojí socha od konce června. S jejím přesunem se po skončení přehlídky počítalo. „Už od počátku jsme měli ideu, že některé ze soch v Brně zůstanou. Kromě rozhledny chceme zachovat ještě sochu, která je na Jakubském náměstí. O jejím umístění jsme zatím s nikým nejednali," řekla mluvčí Domu umění Šárka Syslová.

Železnou věž si lidé na Moravském náměstí oblíbili. „Chodím tam nakupovat zeleninu. Přijde mi, že věž plochu oživila," řekla třeba Tereza Hladká.