Restaurace na ně láká náročné zákazníky, kterým ale nevadí sem tam nějaká muší nožka nebo křídlo mezi zuby. Gastronomická akce s názvem S hmyzem v kuchyni III nabízí jako předkrm například cvrčka na domácím másle a čerstvém hmyzím chlebu. Jako hlavní chod si návštěvníci můžou vybrat grilované sarančátko na polentě nebo restovanou larvu zlatohlávka na teplém salátku z červené čočky.

Několik párů drobných nožek ukrývá také dezert. Číšníci v Leporelu servírují Domácí Brownies se sušeným hmyzem na lahodné smetaně. Degustační menu vyjde zákazníky na 319 korun. Speciální nabídkou za tři sta korun je baby štír. Podle kuchaře Petra Ocknechta se lidé nemusí bát, že by je jídlo z jedovatého štíra mohlo otrávit. „Nejsou pro zdravého člověka nebezpeční. Kromě toho jim při přípravě odstřihává jedový váček," řekl.

Obsazeno hlásila restaurace už včera dopoledne. Na 120 včerejších objednávek musel personál restaurace ještě před koncem dne doobjednávat sarančata. Stejnou nabídku najdou návštěvníci restaurace také v pátek. „Proti hmyzu nic nemám, ale tři stovky bych za něj platit nechtěla. Polévku s červy jsem nedávno ochutnala v restauraci U kulisáka Václava, a to bylo zdarma," podotkla Brňanka Petra Ovčanská.