Červená barva na semaforech nejvíce dráždí Bystrcké. „Nemůžu si pomoct, ale vídám kolony aut, které na křižovatce dřív nebyly. Řešení semaforem se mi opravdu nelíbí,“ postěžoval si na sociální síti například Michal Kuchta.

Na provoz křižovatky dohlíží městská společnost Brněnské komunikace. „Očekávali jsme, že bude chvíli trvat, než si řidiči na novou světelnou křižovatku zvyknou. Teď je v režimu předčasného užívání, semafory zkoušíme a dolaďujeme detaily,“ informovala mluvčí firmy Vladimíra Navrátilová.

Díky větší bezpečnosti podle ní křižovatku začalo využívat více řidičů.

Ilustrační obrázek
Chodci v ohrožení: kolizí lidí s auty v kraji přibývá

Žebětínský starosta Vít Beran semafory považuje za nutné. „Křižovatka byla nebezpečná. Pamatuji asi sedm mrtvých a patnáct těžce zraněných. Hlavní je bezpečí. S čekáním musí řidiči počítat,“ řekl.

Podotkl, že od lidí z Žebětína má hodně kladných reakcí. „Řidiči často čekali i deset minut, aby mohli z Kohoutovické na Starou dálnici odbočit,“ dodal.

Nepřehlednou situaci by ale podle Bystrckých lépe vyřešil kruhový objezd. Souhlasí s nimi starosta Tomáš Kratochvíl. „Zklidnění je žádoucí, ale šlo vyřešit vhodněji pro plynulejší provoz,“ poznamenal.

Ilustrační foto
Stará dálnice? Křížení ohlídá semafor