VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Šest luxusních brněnských restaurací nabízí jídla za lidové ceny

Brno – Že luxusní menu v nejlepších brněnských restauracích nemusí být jen pro bohaté, chce dokázat šest podniků ve městě. Za sníženou cenu, šest set korun, nabízí menu připravené podle pravidel zážitkové gastronomie.

25.1.2011
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: DENÍK/archiv

Této výhody je možné využít v restauracích Hansen, Koishi, La Bouchée, Noem Arch, U kastelána a Valoria. Ty se totiž zapojily do akce Grand Restaurant Festival. „Kromě nejlepších pokrmů nabízí festival hlavně zážitek z interiéru, atmosféry a servisu restaurací. Je to gastronomická událost, která umožní komukoliv, kdo má zájem o jídlo z kvalitních surovin, navštívit nejlepší a zároveň nejdražší podniky ve městě za symbolické ceny,“ uvedl organizátor akce a vydavatel prestižního průvodce po českých restauracích Pavel Maurer. Letos poprvé se festival nekoná jen v Praze, ale také v Brně a dalších sedmi městech republiky. Potrvá až do poloviny února.

Za menu luxusních restaurací zaplatí hosté stokorunové částky. Každá z restaurací láká festivalové hosty na jiné vybrané pokrmy. Dodržet však musí tři pravidla. „Nabídnout jedno jídlo označené jako nejlepší jídlo od maminky, druhé jako mistrovský kousek šéfkuchaře a třetí regionální specialitu,“ připomíná manažerka projektu Dominika Vrkotová. Pokud si host vybere jen jedno jídlo, v Brně za něj zaplatí 250 korun.

V restauraci Hansen v Husově ulici hosty navíc přivítají aperitivem v podobě sklenky italského sektu. Druhé překvapení je čeká na závěr. Číšníci v bílých rukavičkách jim naservírují výborný dezert – tradiční pečenou švestku se žloutkovým krémem a makovým nokem.

Festivaloví hosté berou restaurace doslova útokem. Každý den obsadí i čtvrtinu kapacity restaurace La Bouchée v Údolní ulici. „Festival je další formou jak lidem ukázat, že rozdíl v kvalitě jídla v běžné restauraci je mnohem větší než rozdíl v ceně,“ zve na ochutnávku manažerka podniku Lucie Frgalová.

Některá jídla navíc hosty mohou překvapit. „Na konci degustace podáváme čokoládový košíček s citrónovým krémem, ozdobený cvrčkem v karamelu,“ vypíchla specialitu provozní restaurace Noem Arch v Králově Poli Sona Hosbauerová. Místo v restauraci je nutné rezervovat na přesný den i čas na www.grandrestaurantfestival.cz.

Autor: Gabriela Peringerová

25.1.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Změří si tlak, poslechnou tlukot srdce. Lidé se naučí poznat infarkt od selhání

Francis Koné.

Útočník Koné ze Zbrojovky získal cenu fair play FIFA

JAMU povede Petr Oslzlý. Nově zvolený rektor působil i jako poradce Havla

Brno – Novým rektorem brněnské Janáčkovy akademie múzických umění se stane profesor divadelní fakulty Petr Oslzlý. V pondělí jej zvolili v prvním kole tajného hlasování členové akademického senátu.

AKTUALIZOVÁNO

S autem skončil v tramvajovém kolejišti. Řídil pravděpodobně pod vlivem drog

Brno /FOTOGALERIE/ – K neobvyklému vozidlu v kolejišti museli vyjíždět krátce před půlnocí v noci na pondělí brněnští hasiči. V Žabovřeské ulici pomáhali řidiči, který po nehodě skončil i s autem na tramvajové trati.

Tabla prvňáčků: představíme ZŠ v Brně-Žebětíně, Rajhradu, Měníně a Ivančicích

Jižní Morava – Spolu se začátkem nového školního roku odstartoval ojedinělý projekt Deníku, který má ambice stát se stejně oblíbeným a úspěšným, jako jsou například Miminka – pravidelné série fotografií novorozeňat z českých porodnic. Seriál s fotkami prvňáčků najdete vždy ve středečním tištěném vydání Deníku Rovnost.

DOTYK.CZ

Internet se baví: Babiš líbá a Benda je stejnou jistotou jako smrt a daně

/ GALERIE, VIDEO / Tvůrci internetových memů nespí a povolební situaci v Česku pochopitelně nenechali bez povšimnutí. Pozornost si získaly zejména čtyři momenty: vděk Andreje Babiše vyjádřený tvůrci jeho kampaně Marku Prchalovi, prohra Matěje Stropnického v čele Zelených, poměrně vysoký zisk SPD Tomia Okamury - a "nesmrtelný" poslanec Marek Benda.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT