Chuťové pohárky návštěvníků bude opečovávat sedmička vybraných restaurací. „Zpočátku jsme museli restaurace k účasti přemlouvat, ale postupem času se nám některé osvědčily. Dnes si nové restaurace vytipováváme a můžeme si dokonce někdy i vybírat," sdělil pořadatel slavností Aleš Tureček.

Slavností se tak zúčastní například brněnské restaurace Bohéma a La Bouchée nebo místní Mosillana. Podle mluvčí restaurace La Bouchée Lucie Frgalové se podnik slavností účastní již pátý rok. „Pořadatelé nás tehdy oslovili, protože chtěli zpestřit nabízené občerstvení. Letos nabídneme především takzvané streetové menu, které dostanou návštěvníci do ruky," sdělila Frgalová.

Tureček doufá, že se letos podaří udržet podobnou návštěvnost jako loni, tedy deset tisíc lidí. „Určitě bychom zvládli obsloužit i dvanáct tisíc návštěvníků za tři dny slavností, ale při vyšším počtu by už asi museli čekat ve frontách příliš dlouhou dobu," uvedl organizátor.

Kromě zeleniny zpracované na mnoho způsobů se návštěvníci slavností mohou těšit také na ochutnávku vín na nádvoří radnice, kde svou produkci nabídne více než dvacet především regionálních vinařství.

Loňská novinka, ekologické nádobí, se letos rozšíří do všech restaurací, které se na slavnostech prezentují. „Použité nádobí zkompostujeme," dodal pořadatel Tureček.