Při jeho vystoupení se slonicí se divákům tají dech. Pětitunovému zvířeti dává Alex hlavu do tlamy, jeho dvanáctiletý syn si pod ní beze strachu lehá.
Polachova rodina spolu začala vystupovat před dvanácti lety. Tehdy ji na šňůrách doprovázely tři artistické rodiny a také vozový park měli daleko bohatší. Jenomže dnes si je třiačtyřicetiletý Alex nemůže dovolit. ,,Všechno se zdražilo, musíme si vystačit sami. Dcera prodává lístky, pak předvede číslo a při stěhování nám samozřejmě pomáhá i s balením šapita,“ vysvětluje principál, řidič a krotitel šelem v jedné osobě. O romantice prý nemůže být ani řeč. Jenomže vysvětlete cirkusákovi, aby vydržel na jednom místě. Pro Polachovi je nejhorším obdobím zimní přestávka. ,,S přicházejícím jarem už to s námi šije,“ vypráví sympatická Helena. I když zatím nemá vážnější známost, neumí si představit, že by se jednou provdala za někoho jiného než kluka od cirkusu. ,,Náš svět je jako droga,“ dodává blondýnka.

V Brně vystupovali Polachovi naposledy před třemi lety a na moravské publikum nedají dopustit. ,,Moravané se umí bavit, dokáží se odvázat. Nejhorší obecenstvo je v Praze. Tam i kdybyste se odráželi nosem, lidé zůstanou chladní,“ pokračuje ředitel. A nejvíc se podle jeho zkušeností dokáží radovat ti, co mají hluboko do kapsy. ,,Nejlepší jsou města jako Ostrava, kde je hodně nezaměstnaných,“ dodává. Kitty během našeho rozhovoru zbaštila část z metrákového přídělu potravin. Třebaže všechna pozornost patří jen jí, občas na ni prý dolehne smutek. To když si vzpomene na svou partnerku Dolly, která uhynula před dvěma lety. Někdy je i pověstná sloní paměť na obtíž.