Historicky první ročník soutěže o nejlepší jídelnu roku města Brna, kterou zorganizoval brněnský magistrát, totiž vyhrál soutěžní tým ze školní jídelny Masarova. „Připravily jsme kmínovou polévku s kapáním, rajče plněné masovou směsí s brambory, zeleninový salát a jako dezert jogurtový ovocný koláč,“ vypočetla složení vítězného menu šéfkuchařka Anežka Pavlíková.

Tým za jídlo nasbíral 621 bodů a o jeden bod porazil domácí kuchařky z jídelny Novolíšeňská. „Nejsme zklamané. Na druhém místě jsme skončily o jediný bod, což je skvělý výsledek,“ uvedla šéfkuchařka týmu Novolíšeňská Drahomíra Nováková. Místní kuchařky vsadily na rybí špíz. „Zvolily jsme rybu jménem pangasius. Je totiž bez kostí a navíc ani jako ryba nechutná. Děti ji tedy mají rády, máme to vyzkoušené,“ dodala Nováková.

Do soutěže se se svými jídelnami přihlásilo devět brněnských škol. Jejich výtvory pak hodnotilo patnáct komisařů. „Každý mohl dát za menu šestačtyřicet bodů. Maximum tedy bylo 690. Hodnotili jsme chuť, vzhled a hlavně nutriční hodnoty jídla, tedy pestrost oběda,“ popsal kriteria klání představenstva Asociace kuchařů a cukrářů Zdeněk Hladík. Podmínky pro výrobu jídla byly přísné. Týmy musely deset porcí školního oběda uvařit za tři hodiny. Náklady za uvařené jídlo navíc nesměly přesáhnout 350 korun.