Starší lidé s pevnou linkou ji pouze zvednou a poslechnou si hlasovou zprávu. Informace jsou zdarma. „Už jsme jich poslali několik, třeba že lidé parkují v ulici, kde mají být stánky, a podobně. V prvních dnech mělo o aplikaci zájem zhruba tři sta lidí a jejich počet postupně narůstá. Chtějí být informovaní, a to je dobře,“ sdělila starostka města Radka Formánková.

Nové stromy a květiny přibudou v parku ve vranovické Nádražní ulici. Okolí bytového domu, kterému místní přezdívali dům hrůzy, se promění v klidovou zónu.
V okolí vranovického domu hrůzy vznikne klidová zóna. Za sto tisíc korun

Pomocí aplikace lidé i hlasují. „Vytvoříme dotazník a pošleme ho formou hovoru do mobilů obyvatel, kteří odpoví stisknutím klávesy,“ popsal kulturní referent Vojtěch Mach.

Platformu využívá také Ivo Kozel z Březiny na Brněnsku. „Díky ní dostanu rychle a jednoduše informace o dění v obci, aniž bych musel poslouchat každý den obecní rozhlas,“ řekl.

V Jihomoravském kraji aplikaci využívá asi sedmdesát obcí. „Hlavním cílem je, aby byli lidé efektivně propojeni s úřadem v obci, a to moderní cestou, která funguje,“ uvedl za platformu Ivan Kosturák.

Požár bytu v Kuřimi.
V Kuřimi se lidé skládají na podporu muži, kterému vyhořel byt