Mezi nimi i Rybářská bašta v kempu Merkur v Pasohlávkách na pomezí Brněnska a Břeclavska. „Kvůli rozbitému průtokovému ohřívači nám netekla teplá voda," vysvětlil důvod pochybení majitel Petr Irmann.

Kromě toho hygiena našla nepořádek v kuchyni. „Hned jsme proto propustili kuchaře," doplnil provozní Jiří Sedláček. Podle něj podnik chybu napravil a opět funguje.

Například kiosek pro rychlé občerstvení s grilovanými kuřaty na odpočívadle před obcí Perná na Břeclavsku je zavřený stále. Kontrola odhalila, že kuřata nebyla dostatečně tepelně upravená a odpad z nich provozovatelé v teplém počasí odložili do kbelíku vedle kontejneru.

Na podobný problém jihomoravští hygienici narazili i jinde. „Nejvíc nedostatků bylo ve stavebně-technickém vybavení restaurací a stánků, dodržování provozní hygieny a také v nevyhovujícím způsobu skladování potravin," upřesnil hlavní hygienik Vladimír Valenta.