Janíček se na zasedání ptal také na názor autorů druhého návrhu. „Jak se k tomu staví třeba hlavní architekt sálu Konior?“ řekl.

Podle brněnské primátorky Markéty Vaňkové momentálně záleží další posun při přípravě stavby na jednání mezi autory původního návrhu sálu z ateliéru M1 a architekty, kteří vypracovali jiný návrh sálu. „Jednání je v této chvíli na ryze odborné úrovni. My jako neodborníci nemůžeme řešit parametry územního rozhodnutí a podklady pro stavební povolení,“ zmínila po zasedání zastupitelů.

Vizualizace podoby Janáčkova kulturního centra v Brně.
Janáčkovo kulturní centrum? Architekti žalují město

Podzemní garáže, tedy jediná etapa sálu, která nyní stojí, zatím primátorka lidem zpřístupnit neplánuje.

Hudební sál

žaloba: kvůli porušení práv původních autorů podoby sálu

aktuální stav: jednají architekti z ateliéru M1 a zástupci sdružení Studia Konior, Nagata Accoustic, Architektů Hrůša a spol. a Ateliéru Brno

Pokračující jednání potvrdil i zástupce ateliéru M1 Jakub Havlas. „Žalobu jsme zatím nestáhli. Ústně jsme s městem dohodnutí, ale ladíme detaily. Spolupracujeme také na technickém řešení projektu pro stavební povolení,“ řekl.

Přesný termín stažení žaloby zatím není jasný. „Výrazněji se jednání pohnou asi za dva či tři týdny,“ dodal.

Vítězný návrh soutěže o novou podobu areálu Špitálky. Porota jej vybrala z 26 soutěžících projektů.
Soutěž o podobu Špitálky má vítěze. Zaujalo napojení tepláren na nábřeží Svitavy

Město zažalovali autoři původního návrhu sálu, architekti z ateliéru M1, kvůli odlišné podobě koncertního sálu, jež loni v září představilo Sdružení Studia Konior, Nagata Accoustic, Architektů Hrůša a spol. a Ateliéru Brno.