Díky odolnému povrchu sportoviště si na něm zájemci zahrají fotbal, házenou a další kolektivní míčové hry i v nepříznivém počasí. „Celé hřiště bude osvícené, hned vedle jsou navíc i šatny a sprchy," popsal starosta.

Nové hřiště vítají také členové ivančického fotbalového oddílu. „Staráme se o 130 dětí. Když bylo špatné počasí, museli jsme jezdit trénovat do okolních měst, abychom si trávník nezničili," vysvětlil zastupitel města a zároveň předseda oddílu Jan Blatný.

O stavbu sportoviště vedení radnice usilovalo už od roku 2012. „Žádali jsme o dotaci český fotbalový svaz, bohužel neúspěšně," poznamenal Blatný. Město se proto rozhodlo projekt za tři a půl milionu korun zaplatit z vlastního rozpočtu.

Dělníci, kteří s prvními pracemi začali už před dvěma týdny, momentálně řeší odhlučnění. Podle plánů mají vše stihnout do konce letošního roku, termín se ale možná protáhne. „Problémy nám dělá podzemní voda. Pokud začne hodně mrznout, museli bychom pokračovat až na jaře. Doufáme však, že vše vyjde podle původního záměru," dodal Buček.

BARBORA KUBOVÁ