Bude to dvacetipatrová budova luxusních kanceláří, kterou postaví holandská společnost CTP Invest u Heršpické ulice. O čtyři patra menší pak bude pomyslné dvojče stavby – hotel Tower.

„Zatím zde máme devět budov, ve kterých sídlí známé firmy. To jsou spíše menší objekty vilového střihu. Plánované budovy budou směřovat nahoru a bude z nich výhled na celé Brno,“ řekl manažer Tomáš Kult, který má na starosti výstavbu. Kancelářská budova vyroste v komplexu, který CTP začala budovat před dvěma lety pod názvem Spilberk Office Centre. Završí tak rozsáhlý projekt, který nabízí luxusní kanceláře.

V současnosti tvoří nabídku na šedesát tisíc metrů čtverečních prostoru. To je rozlohou asi deset fotbalových hřišť. „Časté tvrzení, že stavění kancelářských komplexů musí nutně vyvolat převis nabídky nad poptávkou a že budou kanceláře prázdné v tomto případě neplatí,“ podivoval se makléř z realitní agentury Realspektrum Miroslav Bárta. Současně dodal, že to, co vypadá v Brně jako stavební boom, je v Praze běžný roční přírůstek. „Do Brna míří nové firmy a odborníci. A ti budou muset někde pracovat,“ vysvětluje růst administrativních budov Bárta.

Návštěvníci města si odnesou vedle památek také dojmy z ubytování v plánovaném hotelu Tower. „Zatím nevíme, jaký hotelový řetězec se do budovy nastěhuje. Postavíme ji ale tak, aby vyhovovala standardu čtyřhvězdičkového ubytování,“ řekl generální ředitel CTP Remon Vos. Hotel bude ve svých útrobách skrývat dvě stovky pokojů od prostých dvoulůžkových místností až po luxusní apartmány. „Očekáváme, že se Brno stane centrem konferencí a firemních setkání. Účastníci budou mít možnost bydlet přímo tady,“ vysvětlil Vos.