Zoologické zahrady jsou totiž od pátku kvůli zpřísněným protipandemickým vládním opatřením uzavřené. A Zoo Brno v době svátků neplánuje ani obnovení online programu, což se dotkne i tradičního štědrodopoledního komentovaného krmení zvířat.

V posledních letech se pro mnohé lidi stalo už tradicí, že čtyřiadvacátého prosince vyrazili do brněnské zoo, kde si užili pohled na sváteční komentované krmení zvířat. Tygři sumaterští a další vybraní zvířecí obyvatele zoo dostávali před zraky diváků pamlsky v dárkovém balení nebo hračky.

Podzemní kontejnery na Burianově náměstí v brněnských Žabovřeskách.
A dolů s tím! Podzemní kontejnery zkulturnily náměstí v Žabovřeskách

Letos akci zhatí koronavirová pandemie. „V těchto dnech obnovení přímých online přenosů komentovaných krmení, včetně toho na Štědrý den, zatím neplánujeme. I pracovníci zahrady se snaží kvůli pandemii co nejméně setkávat," vysvětlil na dotaz Rovnosti mluvčí brněnské zoo Michal Vaňáč.

Lidé tak o zážitek z oblíbeného štědrodopoledního krmení přijdou. Zvířata se ale na dárky mohou těšit i tak. „Chovatelé jim určitě nějaké překvapení chystají. Půjde o dárky v podobě takzvaného enrichmentu," poznamenal Vaňáč. Enrichmentové prvky jsou takové, se kterými si zvířata zároveň pohrají, ale které zároveň rozvíjí jejich přirozené dovednosti a šikovnost.

V minulých letech štědrodenní krmení vždy přilákala davy diváků.