Iveta Pražáková je na akci už od rána. „Jezdím sem už tak deset nebo jedenáct let. Postupně jsem prošla všemi kategoriemi. Letos jsme poměrně úspěšní," říká Pražáková. Její fena italského ohaře zvítězila ve své kategorii. „Jde o to psa odprezentovat tak, aby jste ukázali a vyzdvihli přednosti jeho plemene," vysvětluje žena.

Konání soutěže na výstavišti v pavilonech P, F a G1 si Pražáková pochvaluje. „Kruhy, ve kterých psy předvádíme, jsou dostatečně velké. Je to perfektní, když pes má prostor. Taky je tady teplo a super občerstvení," popisuje milovnice psů a vydává se s fenou Baltikou prohlédnout si další soutěžící.

Na pohár pro svého pyrenejského horského psa čeká Eva Sedláčková. Se svým psem vyhrála v kategorii nejlepší mladý plemene. „Jsem tu potřetí a toto je zatím můj největší úspěch," chlubí se žena. Na výstavě předvedla ještě také dvě feny.

Celkem mohou lidé na výstavišti podle jedné z organizátorek Miloslavy Kejlové slyšet štěkot více než osmi tisíc psů. „Většina psů, která sem přijde, jsou soutěžící. Možná se ale někdo se svým psem přišel i jenom podívat," říká žena.

Krátce po třetí hodině se většina účastníků akce schází u největšího předváděcího kruhu. V něm totiž začínají soutěžit psi v posledních hlavních finálových kolech. Před očima tisíců diváků se prochází desítky různých plemen psů. Někteří po chvíli dostávají možnost vystoupat na stupínky vítězů. Potlesk ale sklízejí všichni bez rozdílu.