Aplikace, kterou zástupci výstaviště před začátkem veletrhu představili jako letošní novinku, nefungovala. „Aplikace byla v pilotním provozu. Chyby jsme odstranili aktualizací, nicméně u některých uživatelů se aplikace neaktualizovala automaticky. Provoz nyní vyhodnocujeme,“ komentoval funkci aplikace, kterou si stáhlo tisíc lidí, mluvčí veletrhu Jiří Erlebach.

Na letošním ročníku, který navštívilo přes osmdesát tisíc lidí, se veřejnosti představovalo 1631 firem z dvaatřiceti zemí. Mimořádně vysoká byla zahraniční účast, odkud dorazila půlka firem. „Největší zastoupení měly Německo, Indie a Slovensko,“ doplnil Erlebach.

Mezinárodní strojírenský veletrh na brněnském výstavišti přilákal 80 tisíc lidí.
Pivo na strojírenském veletrhu podává lidem robot. Stačí ho plesknout přes paži

Na veletrhu vystavovala například japonská firma Fanuc, která vyrábí roboty. Loni zde například představila nejsilnějšího robota na světě, který dokáže uzvednout břemena o váze až 2300 kilogramů. „Veletrh se nám vydařil. Náš stánek byl stále v obležení, za dva dny jsme rozdali osm tisíc katalogů a to ne úplně všem, kteří si o ně řekli,“ pochvaloval si Michal Žáček, který na stánku firmu prezentoval.

Ilustrační foto.
S výměnou obecních bytů Brňanům pomůže nový web