S dalšími skoro třiceti mladými lidmi vytvářela internetové stránky. „Dostali jsme téma o zdravé výživě. Úkolem bylo vytvořit jednoduchý web s registrací," vysvětluje Regéciová.

Pro tvorbu webu jim školitelé poskytli speciální software pro vývojáře. „Pracovali jsme v jejich systému. První dva dny kurzu jsme měli spíš teorii, třetí den praktické cvičení," přibližuje.

V programování se orientuje. „To mi při tvorbě taky dost pomohlo. Ale kurzu by se mohli zúčastnit i lidé, kteří mají jen základní znalosti. Důležité je naučit se pracovat přímo s firemním softwarem," zamýšlí se studentka.

S webovými stránkami má už bohaté zkušenosti. „Sama je vytvářím. Tímto kurzem jsem si chtěla rozšířit své obzory. Celkově se ráda vzdělávám," přemýšlí dvaadvacetiletá žena.

K programování se dostala na základní škole. „Už tam jsme měli informatiku. Potom jsem šla na gymnázium, kde mě čekala taky. A teď tento obor studuji," svěřuje se.

Kurz doporučuje všem studentům, přestože netouží být profesionálními webovými tvůrci. „Je to určitě dobrá volba pro někoho, kdo přímo netouží po kariéře webového tvůrce a stále hledá," zamýšlí se studentka.

Oceňuje i závěrečný certifikát z kurzu. „Při pracovních pohovorech je ve firmách rádi vidí," říká.

EVA NAGYOVÁ