VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Styl čepování ovlivní i chuť piva, říká oceněný výčepní

Brno – Vědomostní test, ústní pohovor nebo komunikace s lidmi. Disciplíny, které hodnotila porota v soutěži o nejlepšího výčepního Plzeňského prazdroje za rok 2016, připomínají spíše konkurz na novou pracovní pozici. Brněnský výčepní Josef Jeglík ale uspěl a ve finálovém klání vybojoval druhé místo. „Špatně načepované pivo obsluze klidně vrátím," říká Jeglík, který pracuje v Lokálu u Caipla.

4.9.2016
SDÍLEJ:

Brněnský výčepní Josef Jeglík uspěl ve finálovém klání v soutěži o nejlepšího výčepního Plzeňského prazdroje za rok 2016. Vybojoval druhé místo.Foto: organizátoři soutěže

Přestože je vyučený tesař, v pohostinství pracuje už dvacet let. „Po roce na pozici číšníka jsem se přesunul za pípu. Od té chvíle jsem měl jasno, kam patřím," říká s úsměvem.

V srpnovém finále mu konkurovalo dvacet soupeřů. „Postupně jsme plnili řadu úkolů. Od degustace naslepo až po nalévání lahvového piva do sklenice," vzpomíná.

Nejdůležitější při práci je podle Jeglíka kvalitní hygiena a zvolený postup. „Sklenice musí být dokonale čistá a vychlazená na správnou teplotu. Podle stylu čepování pak pivo mění chuť," vysvětluje finalista soutěže.

Správný výčepní je podle něj charismatický a umí komunikovat s lidmi. „Čepovat se naučí každý, důležité ale je, aby lidé chodili nejen za dobrým pitím, ale také za kvalitní obsluhou," podotýká.

Stává se tak, že host přijde i pro radu. „Důležité je neodbýt ho, ale naopak mu dát najevo, že vás zajímá, o čem mluví," dodává.

Pro zájemce pořádá kurzy, kde vysvětluje, jak má dobře načepované pivo chutnat. „Účastníkům lekcí říkám, že se nesmějí bát ozvat, když nejsou spokojení. Neplatíme přeci čtyřicet korun za nekvalitní produkty," dodává.

MARKÉTA WEINLICHOVÁ

Autor: Redakce

4.9.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Miroslav Sládek v létě 2016 v Ústí nad Labem
AKTUALIZOVÁNO
1

Republikána Sládka zatkla policie. Zásah jako proti dealerovi, tvrdí strana

Mladí studenti měli v sobotu imatrikulaci v brněnské Scale.
18

Ze základní školy rovnou na vysokou. Začal čtvrtý ročník dětské univerzity

Čtvrt roku života lvů v Brně: líbánky pokračují, lvíčata zatím na cestě nejsou

Brno /FOTOGALERIE/ – Stále se nemohou nabažit nového výběhu ani jeden druhého. Lev Lolek a lvice Kivu žijí v brněnské zoo již čtvrt roku, lidi se na ně mohou chodit dívat už dva měsíce. „Soužití Lolka a Kivu je od začátku velmi harmonické, zatím jsme mezi nimi nezaznamenali žádný konflikt. Oba velmi rádi tráví čas spolu, olizují se, hrají si,“ popsala život dvojice králů zvířat kurátorka chovů savců v brněnské zoo Dorota Gremlicová.

Tabule na České znovu svítí. Opravy zdržoval stožár na míru i déšť

Brno - Informační tabule v brněnské České ulici od pátku opět fungují. Mimo provoz byly téměř dva měsíce, kdy do nich na začátku září vrazil autobus. Tabule nějakou dobu fungovaly, ale pak do nich napršelo a zkratovaly.

AKTUALIZOVÁNO

Kotlářskou na den uzavřelo prasklé potrubí. Voda zaplavila garáže i hospody

Brno - Brno /VIDEO,FOTOGALERIE/ – Unikající voda z prasklého řádu zaplavila v pátek před druhou hodinou ranní Kotlářskou ulici v Brně a místo na více než čtyřiadvacet hodin uzavřela. Až do sobotního rána řidiči museli místo objíždět, kyvadlově mohly projíždět jen trolejbusy. „Od půl deváté ráno jsou zprovozněné dva jízdní pruhy, jeden ve směru od Pionýrské ulice, druhý od Kounicovy ulice," uvedli zaměstnanci vodáren na svém webu. Asfalt v ulici by měli položit v úterý.

Musíme se oklepat a vrátit se zpátky na vítěznou vlnu, velí útočník Hruška

Brno /ROZHOVOR/ – Šlo na něm poznat zklamání. Útočník hokejové Komety Jan Hruška se spoluhráči prohrál třetí utkání v řadě. V patnáctém kole extraligy doma Brňané podlehli Hradci Králové 1:2. Když pracně srovnali zásluhou Martina Erata, v závěru utkání rozhodl hostující kapitán Jaroslav Bednář. „Soupeř dobře bránil střední pásmo. Chytal mu výborně gólman. Myslím si, že měl v závěru i trochu víc štěstí,“ shrnul jedenatřicetiletý centr.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení