Kdo nechal přihlašování dětí až na březen, měl by si pospíšit. V Lužánkách letos pořádají skoro dvě stovky příměstských táborů a pouze třetina z nich má podle informací z konce minulého týdne ještě volná místa.

Většinu míst na nejoblíbenějších táborech zájemci obsadili hned v lednu, kdy se spustilo přihlašování. „Pár míst ještě nabízíme třeba na táborech V divadle na čtyři dny, Beachvolejbal, Teenagers time a Indiánské léto, které bych určitě doporučila,“ doplnila Kolibová.

Rozlomený strom v Brně probodl čelní sklo osobního auta.
Větrná smršť: strom zabodnutý do auta a stále tisíce domácností bez proudu

Možná poslední šanci mají i rodiče, kteří chtějí děti přihlásit na jeden z více než padesáti příměstských táborů ekocentra Lipka. Volná místa už nabízí jen dvacet z nich. Patří k nim i loňská novinka Babi, dědo, pojďme spolu na tábor! „Má podporovat vzájemný vztah prarodičů a dětí, což se loni skvěle dařilo. A účastníci se nám vrací,“ chválila si program Amálka Čípková z Lipky.

Příměstské tábory

SVČ Lužánky pořádá letos v létě 196 příměstských táborů. Jen přibližně třetina z nich ještě nabízí volná místa.
Ekocentrum Lipka pro děti připravilo přes 50 táborů. Volné místo podle posledních informací nabízí ještě asi 20 z nich.

Novinka ekocentra je tábor Cesta jógy pro mládež a dospělé. Na fotografické víkendové akce s názvem Foton pak navázali i příměstským táborem Spoušť. „Největší zájem v Lipce byl o entomologický tábor Hmyzí dobrodružství, který se obsadil nejrychleji,“ sdělila Čípková.

Rodiče, kteří na vybraný příměstský tábor děti nestihli přihlásit nebo je na něj nemohou vozit, mají ještě další možnost. „Zjistila jsem, že většina programů začíná až kolem deváté, a to už jsem dávno v práci. Moje dcery tak nejspíš pojedou na klasický pobytový tábor,“ řekla například Barbora Andersson.

Po pondělní nehodě v Jedovnické ulici museli hasiči zraněnou řidičku z auta vyprostit.
Nehoda v Jedovnické ulici: zraněnou řidičku vyprošťovali z auta

Centrum v Lužánkách nabízí volná místa ještě asi na dvaceti takových táborech.

LUCIE NÁDENÍKOVÁ