Hygienici v úterý poprvé zveřejnili, kolik zotavených je v jednotlivých okresech. „Na Hodonínsku je to polovina případů, na Znojemsku téměř polovina. V absolutních počtech je nejvíce zotavených v Brně, kde dva negativní testy v rozmezí čtyřiadvaceti hodin a při splnění dalších kritérií mělo již 63 osob, což je 44 procent z celkového počtu nakažených v Brně,“ uvedla Renata Ciupek z krajské hygienické stanice.

Brněnští architekti z kanceláře Hua Hua přišli s projektem roušky pro Lego postavičku.
Malinké roušky už mají i panáčci z Lega, vyrábějí je na tiskárně v Brně

Data k 18.00 hodin 21. dubna 2020.Zdroj: Deník / Martin MoštěkNejméně zotavených má zatím Břeclavsko. V nemocí nejvíce zasaženém regionu jižní Moravy se k úternímu večeru zotavily tři desítky lidí, necelá třetina ze 104 nakažených. Nejmenší podíl zotavených má zatím Vyškovsko, kde se zotavilo pět z devatenácti nakažených, zhruba čtvrtina.

Informatici z Fakulty strojního inženýrství brněnského Vysokého učení technického sestavili na zakázku pro Fakultní nemocnici Brno zářič, který hubí viry.
Koronavir nemá šanci. Nemocnice dostala účinný zářič, na trhu je to vzácné zboží

Nejvážněji nemocných v péči Anesteziologicko-resuscitační kliniky Fakultní nemocnice u sv. Anny zůstává šest. „Dva pacienti jsou na přístroji ECMO pro mimotělní podporu života, čtyři na umělé plicní ventilaci. Všichni jsou ve vážném stavu“ sdělila mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Jihomoravští hygienici v úterý poslali na laboratorní testy k ověření možné nákazy novým typem koronaviru 247 lidí. Čtyřiatřicet lidí poslali hygienici kvůli rizikovému kontaktu s potvrzeným případem nemoci do karantény.

Ilustrační foto.
Hrozí hackerské útoky na nemocnice. Zálohujte data, doporučují odborníci

V celé zemi bylo podle dat ministerstva zdravotnictví 6914 lidí s pozitivním testem. Od počátku epidemie jich 201 zemřel. 1753pozitivně testovaných se zotavilo. Celkový počet testů dosáhl 178 617. V pondělí laboratoře zpracovaly téměř šest a půl tisíce testů.

Online reportáž