VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Čekání na dobrotu se v Carcassu vyplatí

BRNO - Zvenku to vypadá jako restaurant, uvnitř se hosté ocitají kdesi mezi Mexikem a Latinskou Amerikou.

14.4.2007
SDÍLEJ:

Interiér restaurace obsahuje také mexické prvky.Foto: DENÍK/Petr Preclík

Taková je restaurace Carcass, která sídlí v Táborské ulici v brněnských Židenicích. Byť je lokál v lecčems neobyčejný, tamní kuchař to u sporáku umí. Přesvědčil se o tom i testovací tým Brněnského Deníku Rovnost.

Interiér restaurace je jakási kombinace mexických tradic se staročeskou chalupou. Zámoří připomíná květinová výzdoba, chaloupku venkova dob minulých zase harampádí zdobící stříšku nad výčepem. Kromě malého trakaře a dřevěných kol si host může všimnout i čehosi zajímavého. Bůhví k čemu sloužilo například zařízení, které z dálky vypadá jako dřevěný sud a zblízka má tvary velkého mlýnku. Přemýšlet nad vynálezem může host jak v přízemí restaurace, tak v prvním patře. Anebo na zahrádce, která je nezvykle nad lokálem.

Obsluha podniku si zaslouží jedničku s hvězdičkou. Je milá, pozorná a o zákazníka se stará jako o vzácný klenot. Jen pár vteřin poté, co testovací tým usedl, přináší jídelní lístek a vyzvídá, co bude host pít.

Veselý jídelníček

Jídelní lístek je veselý. Majitelé lokálu mají zřejmě smysl pro humor. Legrační názvy doplňuje přesné složení pokrmu, takže host ví, co bude jíst. Ceny jsou v restauraci lidové a většina jídel stojí okolo stokoruny. Zákazník se může i rozšoupnout, protože v nabídce nechybějí speciality za více než tři sta korun. Porce však má skoro půl kilogramu masa v syrovém stavu.

Do lokálu chodí hosté i přes poledne. Vybrat si mohou z denního menu, které obsahuje polévku a čtyři jídla v různé cenové hladině. Testovací tým si objednává fazolovou polévku a hlavní jídlo. Polévka je na stole za pár okamžiků. Je hustá a luštěniny je v ní opravdu hodně. Jakmile tým dojí, přináší servírka specialitku studené kuchyně, která má zkrátit čekání na hlavní jídlo. Je to pomazánka z lučiny, kterou si zákazník může namazat na kousky rohlíku nebo do ní zabořit tyčinku z listového těsta.

Příprava jídla trvala kuchaři skoro pětatřicet minut. Výsledek však stál za to. Talíře jsou plné a porce lahodí i oku. Mistr kuchyně si totiž vyhrál s výzdobou. Pestrobarevná porce tak vyvolává chuť k jídlu. Naopak k pití probouzí chuťové pohárky po prvním soustu kuřete v ohni za bezmála devadesát korun. Omáčka, kterou je vykostěný stehenní řízek politý, je velmi ostrá, ale chutná. Na tenké kousky je v ní nakrájená čabajka, která také pálí sama o sobě. Maso je šťavnaté a dá se snadno krájet.

Nápaditý kuchař

Druhým jídlem byly vepřové mandlové medailonky. Testovací tým byl od samého začátku velmi zvědavý, copak to asi bude za pochoutku. Nutno k tomu podotknout, že kuchař z brněnské restaurace Carcass je určitě velmi nápaditý. Na vepřovou panenku totiž nakrájel najemno mandle a pak to celé obalil v jemném těstíčku.

Ani vepřové masíčko nebylo na pánvi moc dlouho a výsledek byl hodně překvapivý. Maso se skoro rozplývalo na jazyku a návštěvníkův požitek z jídla dokreslily i křupající mandličky.

Autor: Pavel Mokrý

14.4.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Výroba - Výroba Ruční balič 12 200 Kč

Ruční baliči KRÁTKODOBÉ ZAMĚSTNÁNÍ. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 12200 kč. Volných pracovních míst: 3. Poznámka: KRÁTKODOBÉ ZAMĚSTNÁNÍ, Požadujeme manuální zručnost.. Pracoviště: Mkh komora s.r.o. - pracoviště, Tuřanka, č.p. 1277, 627 00 Brno 27. Informace: Mykhailo Mishkovskij, +420 774 719 299.

Řemeslné práce - Řemeslné práce Svářeč 30 000 Kč

Svářeči Svářeč, Pomocník svářeče, Potrubář, Zámečník. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 30000 kč, mzda max. 40000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: První kontakt se zaměstnavatelem telefonicky!, , Náplň práce:, SVAŘOVÁNÍ OCELOVÉHO POTRUBÍ - ČERNÉ A NEREZ, ŘEZÁNÍ, BROUŠENÍ, OŠETŘENÍ POTRUBÍ, MONTÁŽE NA VODOJEMECH A ČISTÍRNÁCH ODPADNÍCH VOD,VÝHODA SVAŘ.PRŮKAZ MIN.ZÁKLADNÍ,TYPY 111 - 141 - 135 - 311. ZÁMEČNICKÉ RÁCE, MONTÁŽE KONSTRUKCÍ, PRACOVNÍKY BEZ SVÁŘEČSKÉHO OPRAVNĚNÍ - ZAŠKOLÍME, ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ MIN. SK.B., PO ZKUŠEBNÍ DOBĚ SE MĚNÍ PRAC.POMĚR NA DOBU NEURČITOU, , Zaměstnanecké výhody:, 25 DNŮ DOVOLENÉ, PLNÉ DIETY, UBYTOVÁNÍ, PROPLACENÍ JÍZDNÉHO. Pracoviště: Vhs brno, a.s., Masná, č.p. 444, 602 00 Brno 2. Informace: Zbigněv Raszka, +420 731 468 046.

Výroba - Výroba Mistr ve výrobě 30 000 Kč

Mistři a příbuzní pracovníci ve strojírenství Mistr svařovny. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 30000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Životopisy zasílejte na uvedený email giometal@giometal.cz, Nástup možný ihned., SOU, SŠ strojní, zámečník, svářeč. Praxe min. 2 roky. Sváření CO2, TIG, AUTOGEN. Vedení týmu zaměstnanců. Příprava výroby. Kontrola termínů a kvality. Uživ. znalost práce na PC. Znalost čtení výkresové dokumentace. , Nabízíme:, zázemí stabílní společnosti, zaměstnanecké benefity (dovolená navíc, stravování, společ. aktivity, pojištění.. Pracoviště: Giometal s.r.o.-tovární, Tovární, č.p. 892, 643 00 Brno 43. Informace: Ing. Igor Pazdera, +420 530 515 538.

Informační technologie - Informační technologie Programátor 35 000 Kč

Vývojáři softwaru. Požadované vzdělání: vysokoškolské. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 35000 kč, mzda max. 55000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: Zájemci se mohou ozvat zaměstnavateli e-mailem. , Místo výkonu práce: Holandská 878/2, Štýřice, 639 00 Brno , Nutnost znalosti anglického jazyka na pokročilé úrovni, Poznámka k volnému místu:, " Nutná znalost práce s programovacími jazyky Shell, Python, Perl, " Zkušenosti s RTOS vítány, " Nutné vývojářské schopnosti a zkušenosti, souhlas zaměstnavatele se zaměstnaneckou kartou. Pracoviště: Espressif systems (czech) s.r.o., Holandská, č.p. 878, 639 00 Brno 39. Informace: Kateřina Focková, +420 737 366 757.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační fotografie.
1

Dvojnásobně překročil povolenou rychlost a urazil strážníka. Hrozí mu dvě pokuty

Loď Utrecht. Ilustrační foto.
1 10

Loď Utrecht uvízla na mělčině. Kvůli nízké hladině přehrady pokleslo i nové molo

Vyšší hladina Nových Mlýnů? Ochránci jsou proti

Jižní Morava – Sucho trápí jih Moravy, v tocích protéká pět až čtyřicet procent obvyklého množství vody. Ministerstvo zemědělství chce navýšit maximální hladinu Novomlýnských nádrží o pětatřicet centimetrů.

Rozehrát, nebo sedět. Hokejový brankář Vejmelka se učí pravidla

Brno – Nová pravidla, víc vyloučených a kouskovaná hra. Rozhodčí v duelu mezi hokejisty Komety a znojemskými Orly vyloučili osmnáct hráčů, u šesti uplatnili nová pravidla.

Kontrolovali kola, jestli nejsou kradená. Ročně jich v Brně zmizí čtyři stovky

Brno /VIDEO/ - Kontrola povinné cyklistické výbavy, ale hlavně výrobních čísel kol, podle kterých policisté zjistí, zda se jedná o kradené kolo. Ve středu cyklisty zastavovali policisté na brněnských cyklostezkách. Kontroly jsou součástí druhého ročníku preventivní akce Prevence Tour, která má zajistit větší bezpečnost na jihomoravských cyklostezkách.

OBRAZEM: Nedobytné Brno. Oslavili 373. výročí ubránění města před Švédy

Brno – Před 373 lety ubránili Brňané v čele s velitelem Raduitem de Souchesem město před Švédy. Výročí bitvy z konce třicetileté války uctili lidé na hradě Špilberku ve středu. Akce byla jedním z bodů týdenního programu oslav Dne Brna.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT